Şırnak Valiliğinden Uyarı! Metrekareye 50 Kilogram Yağış Düşebilir

Şırnak Valiliğinden Uyarı! Metrekareye 50 Kilogram Yağış Düşebilir

Şırnak Valiliği son günlerde yaşanan sağanak yağıştan etkilenen Şırnak ve ilçeleri için uyarıda bulundu. Valilik metrekareye 21-50 kilogram yağış düşebileceğini belirtti.

Cumartesi günü Cizre ilçesinde yaşanan sağanak yağışta bir 70’e yakın ev ve iş yerini su basmış, çok sayıda araç bozularak yolda kalmıştı. Cumartesi günü yaşanan yağışta Cizre’ye metrekareye 45 kilogram yağış düştüğü belirtilmişti.

Şırnak Valiliği bugün(6 Mayıs) için sağanak ve gök gürültülü yağış uyarısında bulundu. Valilik metrekareye 50 kilogram yağış düşebileceğini açıkladı.

Konu ile ilgili Şırnak Valiliğinden yapılan açıklamada; “Meteoroloji 15’inci Bölge Müdürlüğü Diyarbakır Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinden alınan bilgilere göre; “İlimizde devam eden yağışlara ilave olarak, yerel kuvvetli (21-50kg/M2) sağanak ve gök gürültülü yağışlar beklenmektedir. Ani sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel küçük çaplı dolu yağışı ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Bitiş zamanı 6 Mayıs 2024-saat:20:00” denildi.

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.